Seawar Museum Thyborøn

Seawar Museum Thyborøn
Sea war museum i Thyborøn er det eneste museum i Danmark, hvor der kun bliver fortalt international historie. Museet har fokus på Første Verdenskrig i Nordsøen med hovedvægt på verdenshistoriens største søslag, på Jyllandsslaget, som fandt sted ud.

Vi får en guidet rundvisning af museumsleder Christian Toftgaard og kom med på en levende fortælling om et af de internationale og meget store søslag lige ud for Danmarks kyst.

Rundvisningen varer en time, men I er velkomne til at blive i museet eller besøge skulpturparken ved siden af.

Sea War Museum Jutland i Thyborøn er det eneste museum i Danmark, hvor der kun bliver fortalt international historie.

Museet har fokus på Første Verdenskrig i Nordsøen med hovedvægt på verdenshistoriens største søslag, på Jyllandsslaget, som fandt sted ud for den jyske vestkyst i 1916.

Godt 100 kilometer vest for Thyborøn kæmpede 100.000 mand på 250 tyske og britiske skibe om herredømmet til søs, og kanontordenen var så voldsom, at den kunne høres i land.

Slaget varede 12 timer, og da det var slut, lå 25 skibe på havets bund, og 8.645 tyske og britiske søfolk havde mistet livet.

Nordsøen var under Første Verdenskrig skueplads for en altødelæggende blokade og modblokade, som fik afgørende betydning for krigens udfald. Kun på Sea War Museum Jutland kan man se hele historien.

I Danmark ligger museet på neutral grund, og allerede i indgangsdøren bliver publikum mødt af museets motto: ”Krig er en tragedie og skal ikke forherliges, men historien skal fortælles, og ofrene bør huskes.” Vi har ingen fjender. Det er krigen selv, som, er fjenden.

I tilknytning til museet er der i klitterne ud mod havet anlagt en mindepark for Jyllandsslaget, som efter manges opfattelse er det smukkeste eksempel på ”landart” i Danmark. Mindeparken består af store granitblokke, der er formet som skibsstævne og hver især repræsenterer et af de sunkne skibe.

Information
  • When

    29. okt. 2022 10:00 - 11:00
  • Where

    Sea War Museum, Kystcentervej 11, 7680 Thyborøn

  • Registration Deadline

    22. okt. 2022 - 23:55

  • Organizer

    Holstebro Afdeling, IDA Vestjylland

  • Available Seats

    13

  • Event Number

    346409