iGAS afholder møde om anvendelse af remote sensing-teknikker til at undersøge den atmosfæriske sammensætning af gasser og partikler, ikke kun på jorden, men også på andre planeter. Vi vil få et overblik over forskellige teknikker samt deres anvendelsesområder og begrænsninger. Der bliver præsenteret konkrete eksempler på anvendelse af remote sensing, herunder måling af menneskabte forureninger, men også meteorologi på Nordpolen samt karakterisering af exoplaneters atmosfæriske sammensætning. Vel mødt til en spændende dag med mulighed for en god debat!
OBS: Det vil være muligt at deltage online i mødet via Teams. Når du har tilmeldt dig til mødet, så send en mail til pac@nfa.dk med dit navn, og at du ønsker online deltagelse i mødet, fremfor fysisk fremmøde. Så vil du modtage modtage et Teams-link til mødet dagen før.
Program:
13.00: Velkomst og introduktion - Jakob Klenø Nøjgaard, Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA)
13:10: Overblik over remote sensing metoder - Christian Pedersen, Danmarks Tekniske Universitet (DTU)
13:35: Future possibilities for measuring greenhouse gas emissions from satellites - Gustav Stolberg-Larsen, Danmarks Meteorologiske Institut (DMI)
14:00: Eksempel på brug af remote sensing i Arktisk meteorologi - Sven-Erik Gryning, DTU
14:25: Spørgsmål fra deltagerne / Questions from the participants
14:35: Kaffe/te/kage
15:00: Remote sensing of gaseous emissions Fabrizio Innocenti or Nigel Yarrow,National Physical Laboratory (NPL)
15:25: Detecting and characterizing the atmospheres of distant worlds with the James Webb Space Telescope, Prune Camille August, DTU Orbit
15:50: Questions from the participants / Spørgsmål fra deltagerne
16:00 – 16:30: Spørgsmål, opsamling og afslutning / Questions, summary, conclusion - Jakob Klenø Nøjgaard, NFA