Operabio (Valkyrien)


Operabio (Valkyrien)
Wagners opera fra Metropolitan i New York i en fantastisk scenografi.

Tilblivelsen af Wilhelm Richard Wagners (1813-1883) kæmpeværk, Nibelungens Ring, strakte sig over en årrække.

Således blev teksten - som Wagner selv skrev på baggrund af det tyske middelalderepos Nibelungenlied - færdig i 1852, hvorpå han det følgende år begyndte at arbejde med kompositionen. De første 3-4 år skred værket da også godt frem, men herefter afbrød han arbejdet i hele 12 år, mens han fuldførte andre af sine operaer, hvorfor det samlede værk først var færdigt i 1874. Og da det desuden havde været hans tanke, at værket kun skulle opføres i sin helhed og i et særligt festhus, som var bygget dertil, blev det ikke førend i august 1876, dette skete – i Bayreuth, hvor Wagner selv satte værket i scene, og hvor denne første festspilsommer blev en absolut succes.

Valkyrien, der er 1. del af Ringen, havde dog "enepremiere" i München i 1870. Siegfried og Ragnarok er henholdsvis 2. og 3. del, mens Rhinguldet er indledningen til hele ”historien”.

Det er Christine Goerke fra USA, der synger Brünnhilde, Wotans viljefaste krigerdatter, der mister sin udødelighed, da hun ikke vil adlyde sin far. Stuart Skelton fra Australien og Eva-Marie Westbroek fra Holland tager sig af rollerne som søskendeparret Siegmund og Sieglinde, der forelsker sig i hinanden, idet de ikke er klar over, at Sieglinde er Siegmunds forsvundne tvillingesøster, der som ung blev røvet af Hunding, sunget af Günther Groissböck fra Østrig, og senere gift med denne. Som gudernes konge Wotan ses Greer Grimsly og som hans hustru Fricka, der hader sin utro ægtemands mange børn, især Brünhilde og Siegmund, Jamie Barton - begge er fra USA.

For yderligere om handlingen, der i denne opsætning udspiller sig i mytologisk tid, henvises til http://www.metoperafamily.org.

Canadiske Robert Lepage står for iscenesættelsen, mens schweiziske Philippe Jordan dirigerer.

Da forestillingen varer ca. 5 timer, består pauseserveringerne af en sandwich/et glas vin samt kaffe/lidt sødt.

Maks. 1 ledsager.

Information
 • When

  11. maj. 2019 14:00 - 19:00
 • Where

  Grafen, Stavnsholtvej 1, 3520 Farum

 • Registration Deadline

  7. maj. 2019 - 23:55

 • Organizer

  Furesø-Egedal Afdeling, IDA Nordsjælland

 • Available Seats

  3

 • Event Number

  328569