Operabio (Medea) fra Metropolitan

Operabio (Medea) fra Metropolitan
Cherubinis opera fra Metropolitan i New York.

 Luigi Cherubini (1760-1842) er født i Italien og begyndte allerede at komponere som 9-årig men hører ikke - på trods af at han lavede musik til 30 operaer - til de mest kendte i operaens historie. Efter flere besøg i London og Paris slog han sig i 1788 endeligt ned i sidstnævnte som leder af et nystiftet, italiensk operaselskab, og efter i 1815 at være blevet dekoreret med Æreslegionen blev han i 1822 udnævnt til direktør for Pariserkonservatoriet.

Medeas librettist er François-Benoît Hoffman, der har baseret sin tekst på Euripides' tragedie om Medea og Pierre Corneilles skuespil Médée. Premieren på operaen fandt sted i Paris i 1797. I øvrigt fik Maria Callas sit internationale gennembrud ved opsætningen på la Scala operaen i Milano i 1953 med Leonard Bernstein som dirigent. 

Det er Sondra Radvanovsky, der tager sig af rollen som kongedatteren Medea (fra det daværende georgiske kongedømme Kolchis - en region ved Sortehavet i nutidens Georgien), mens hendes mand, den græske helt og argonauternesx) leder Jason, synges af Matthew Polenzani og hendes fortrolige Neris af Ekaterina Gubanova. Medeas rivalinde Creusa synges af Janai Brugger og dennes far, Kong Kreon af Korinth, af Michele Pertusi

Handlingen foregår i den daværende bystat Korinth, der ligger på halvøen Peloponnes.

x)Det gyldne skind befandt sig i Kolchis og blev bevogtet af en drage, og for at hente dette byggede Jason ved hjælp af gudinden Athene et stort skib, som fik navnet Argo, mens besætningen kaldtes argonauterne.

David McVicar står for instruktion af denne sjældent opførte opera, mens Carlo Rizzi dirigerer. 

For mere om handlingen og solisterne henvises til 

https://www.metopera.org/season/in-cinemas/2022-23-season/medea/ 

Før forestillingen serveres et glas hvidvin og i pausen en kop kaffe og lidt sødt.

Maks. 1 ledsager.

PS: Der er gratis parkeringskælder under Kulturhus Trommen, men der plejer også at være god plads på P-pladsen med indkørsel fra Kammerrådensvej. 


 

 

 

Information
 • When

  13. nov. 2022 14:50 - 18:15
 • Where

  Trommen, Bibliotekstorvet 1, 2970 Hørsholm

 • Registration Deadline

  6. nov. 2022 - 23:55

 • Organizer

  Furesø-Egedal Afdeling, IDA Nordsjælland

 • Available Seats

  5

 • Event Number

  346189