Operabio (Fedora) fra Metropolitan

Operabio (Fedora) fra Metropolitan
Giordanos opera fra Metropolitan i New York.

 I 1889 så Umberto Giordano (1867-1948) Victorien Sardous skuespil Fédora i Napoli med Sarah Bernhardt - som stykket er skrevet til - i titelrollen, og han bad straks forfatteren om tilladelse til at basere en opera på stykket. Det tog imidlertid en del år, inden denne blev opnået, hvorfor den succesfyldte premiere - med Enrico Caruso som grev Loris - først fandt sted i Milano i 1898. 

Efterfølgende opnåede operaen også stor succes i både Wien, Paris og New York, hvor Metropolitan havde premiere på stykket i 1906, ligesom den blev opført en del gange i 1920erne. Men i midten af det 20. århundrede havde publikums smag ændret sig, og det var ikke førend i 1990erne, at interessen vågnede på ny i alle de store operahuse. Det er således 25 år siden, Fedora har været på Metropolitans repertoire.  

Sonya Yoncheva synger titelpartiet som den russiske prinsesse, der forelsker sig i sin forlovedes morder, grev Loris Ipanoff, sunget af Piotr Beczala. Rosa Feola er grevinde Olga Sukarev, hendes fortrolige, og Artur Rucinski er diplomaten De Siriex.  

David McVicar står for denne spektakulære nyopsætning, der foregår i henholdsvis et palads i St. Petersborg, en fashionabel parisisk salon og en pittoresk villa i de schweiziske alper. Dirigent er Marco Armiliato

For mere om handlingen og solisterne henvises til 

https://www.metopera.org/season/in-cinemas/2022-23-season/fedora/ 

 Før forestillingen serveres et glas hvidvin og i pausen en kop kaffe og et stykke kage.

Maks. 1 ledsager.

PS: Der er gratis parkeringskælder under Kulturhus Trommen, men der plejer også at være god plads på P-pladsen med indkørsel fra Kammerrådensvej. 


 

 

 

ANYONE CAN JOIN - Most of IDA's events are open to everyone, but you must have an IDA user profile in order to participate. It's free and non-binding - create a user profile now. As a member of IDA, you get a discount on many of our events, so please sign in with your member login when you sign up for an event. Read more about the benefits of an IDA membership here.

Information
 • When

  26. feb. 2023 14:50 - 17:30
 • Where

  Trommen, Bibliotekstorvet 1, 2970 Hørsholm

 • Registration Deadline

  12. feb. 2023 - 23:55

 • Organizer

  Furesø-Egedal Afdeling, IDA Nordsjælland

 • Available Seats

  13

 • Event Number

  347209

Price
 • Vacant

  130 kr.

 • Member

  130 kr.

 • Senior member

  130 kr.

 • Student member

  130 kr.