Nøddeknækkeren i Tivoli

Nøddeknækkeren i Tivoli
Se decembers eventyrballet i Tivoli og nyd Tjajkovskijs dejlige musik.

Saml hele familien i Tivoli og nyd et ægte juleeventyr.

Kom med ind i den unge Claras drømmeverden, når hun efter en begivenhedsrig juleaften - hvor både H. C. Andersen og balletmester August Bournonville er blandt gæsterne - falder i en eventyrlig søvn og vågner i verdens bedste drømmeland: Tivoli.

Sammen med den fine nøddeknækker, hun netop har fået i julegave, får Clara en nattesøvn, hun sent vil glemme. For hun kommer gennem regn og rusk frem til et snedækket Tivoli, som på magisk vis forvandler sig til en sommervarm eventyrhave, fuld af dans og musik anført af Harlekin, Columbine og Pjerrot.

Siden urpremieren i 2012 er det blevet en tradition, at den foreliggende udgave af Nøddeknækkeren vises i Tivolis Koncertsal hvert andet år. Det er imidlertid kun 5. gang, vi kan se den, da forestillingerne, inkl. det planlagte IDA-arrangement, måtte "coronaaflyses" i 2020.

Dronning Margrethe er den kyndige hånd bag forestillingens dekorationer og kostumer, som danner rammen om Tivolis balletchef, Peter Bo Bendixens koreografi. Og det er Henrik Vagn Christensen, som dirigerer Tivoli Copenhagen Phil (med 68 musikere) til Pjotr Tjajkovskijs dejlige musik.

IDA-arrangør har rigtig gode billetter - på 3. til 7. række midtfor (på billetterne står der imidlertid 11. til 15. række, da de 8 første rækker er fjernet for at give plads til orkestergrav) - og billetterne giver også adgang til Tivoli, så at man om ønsket kan komme ind i haven allerede ved frokosttid eller først på eftermiddagen. 

Maks 1 ledsager, idet der dog også er mulighed for til en lidt lavere pris at medtage børn og unge under 25 år. Teatret anbefaler, at børn er mindst 6 år.

Tidsplan

Kl. 15.30 Dørene til koncertsalen åbnes

Kl. 16.30 Forestillingen begynder

PS: Der må forventes en total udsolgt sal, og det anbefales derfor, at man ikke ankommer i sidste øjeblik. Drinks i pausen er fravalgt, da der er for megen trængsel i foyeren til at kunne samle en så stor gruppe.

PPS: Billetter tildeles efter "først til mølle" princippet på de rækker, der ønskes, indtil pladserne her er udsolgt. 4/1: Alle billetter er væk på 3. række. 18/2: Alle billetter er væk på 4. række og halvdelen af 5. række. 24/3: Alle billetter er væk på 5. række og halvdelen af 6. række. 12/4: Enkelte billetter tilbage på 6. række og halvdelen af 7. række. 18/5: 9 billetter tilbage (1 gange 3 stk. og 3 gange 2 stk.). 12/8: 3 (sammenhængende) billetter tilbage.  

Information
  • When

    16. dec. 2022 16:30 - 18:00
  • Where

    Tivolis Koncertsal, Vesterbrogade 3, 1630 København V

  • Registration Deadline

    16. aug. 2022 - 23:55

  • Organizer

    Furesø-Egedal Afdeling, IDA Nordsjælland

  • Event Number

    343344