Koncert på Selsø Slot Torsdag den 13. juni 2019, kl 1930: Trinitatis BarokENSEMBLE.


Man vil denne aften opleve medlemmer af Trinitatis Barokensemble spille blandt andet Quatro Stagioni, De fire årstider, men her er den kendte musik udsat for en mindre og anderledes besætning end den oprindeligt var beregnet til.

Koncert på Selsø Slot

Torsdag den 13. juni 2019,

kl 1930: Trinitatis BarokENSEMBLE.

I Selsø Slots riddersal, der er fra 1734, afholdes der hvert år i sommermånederne klassiske koncerter. Det er i år slottets 36. koncert sæson, og der bydes også i år på en række spændende oplevelser.

Koncerterne i riddersalen er altid en særlig oplevelse, idet der i slottet hverken er indlagt lys eller andre moderne faciliteter.

De fire årstider – oprindelig på italiensk Quattro Stagioni – er noget af det mest kendte musik af den italienske komponist Antonio Vivaldi. Værket blev udgivet første gang i 1725, altså bare nogle få år før Christian Ludvig Scheel von Plessen satte gang i en gennemgribende ombygning af Selsø til husets nuværende barokform. Navnet er fællesbetegnelsen for de fire første violinkoncerter i Vivaldis opus 8.

Denne aften kan man opleve medlemmer af Trinitatis Barokensemble spille den kendte musik udsat for en dog mindre og anderledes besætning.

Trinitatis Barokensemble er en gruppe musikere som hører til omkring Trinitatis Kirke – kirken der ligger i umiddelbar forbindelse med Rundetårn i København. Størrelsen af ensemblet og hvilke musikere, som spiller, varierer fra koncert til koncert, men oplevelsen er den samme pragtfulde!

I pausen vil der i det gamle hvælvede kælderkøkkenet -det ældste og stadigt fungerende i Nord-Europa, med sit åbne ildsted og da Vinchi bremsen på stegespiddet- blive udskænkes et glas kølig hvidvin, et glas tempereret rødvin eller en øl af mærket 'Den hvide dame' eller 'Slotsbryg' fra det lokale bryggeri eller vand/juice.

Da elektrisk lys ikke er indlagt og det er mørkt ved koncertens afslutning, kan en lommelygte anbefales.

Adgangsbilletter uddeles ved den Røde Port.

For dem der måtte have lyst, er det en dejlig oplevelse, en sommeraften at spise sin medbragte mad ved bordene på terrassen eller på plænen.

Kom under alle omstændigheder i god tid, helst ikke senere end kl. ca. 19.

Parkering er lettest ved Selsø Kirke.

Pris: 110 Kr. for medlemmer og ledsagere.

Tilmelding før 5. juni, 2019

Max. Deltagere 30.

Yderligere info ved evtheill@evtheill.dk eller tlf. 21455730.

Information
 • When

  13. jun. 2019 19:30 - 22:00
 • Where

  Selsø Slot, Selsøvej 30A, 4050 Skibby

 • Registration Deadline

  5. jun. 2019 - 23:55

 • Organizer

  Roskilde-Køge Afdeling, IDA Sjælland

 • Available Seats

  6

 • Event Number

  331034