IDA i Rummet

IDA i Rummet
Alle IDA familier ønskes velkommen i Planetariet til to rumrelaterede film og et mellemliggende foredrag af asteroide-ekspert fra DTU Space. Usædvanligt billig adgang for IDA familier. Starttidspunkt gælder velkomsten i Kuppelsalen øverst i bygningen.

IDA I RUMMET

SØNDAG 27/11
Kl. 14:00: Velkomst efterfulgt af Space Junk (film 1). 

 • Kl. 15:00 PAUSE 
 • Kl. 15:30 Foredrag ved astrofysiker Line Drube omhandlende
 • Planetforsvar imod asteroider og DART-missionens resultater. 
 • Kl. 16:00-16:30 Rummets forunderlige lys (film 2). 
 • Kl. 16:30 SLUT  

Vi advares jævnligt om satellitrester, der falder ned fra himlen som følge af den intense udforskning af Rummet og det deraf følgende netværk af satellitter og rumfartøjer.

I filmen møder vi Don Kessler, tidligere chef for NASA’s rumskrotprogram, og han var den første til at advare om de skræmmende udsigter, øget aktivitet i Rummet ville betyde
for mængden af rumskrot i kredsløb om Jorden. Filmen er en visuel fortælling om, hvordan sammenstød mellem satellitter og rumskrot gradvis vil fylde himmelrummet op med skrot. Der findes heldigvis løsninger, og filmen byder på flere af dem. Filmen er indtalt på dansk af Sofie Gråbøl og Lars Mikkelsen.
Hovedsæt med engelsk oversættelse kan lejes på stedet.

30 min. PAUSE til toiletbesøg etc.

30 min. FOREDRAG om 
Planetforsvar imod asteroider og DART-missionens resultater.

25 min. Filmen RUMMETS FORUNDERLIGE LYS, illustrerer, hvordan mennesket gør nye og banebrydende opdagelser ved hjælp af ekstremt avanceret observationsteknologi
og supercomputere, der analyserer data ved at forbinde avancerede teleskoper fra hele kloden, er det nu muligt at observere begivenheder og objekter i Rummet som ét gigantisk teleskop. Teknologien har gjort, at billedoptagelser af alt fra sorte huller til detaljerede indblik i resterne fra supernovaer ikke længere er fremtidsmusik.

Teknologien udfordrer vores forståelse af det univers og den verden, vi er en del af, og sætter os i stand til at udforske Rummet langt ud over menneskers sanser.
Rummets forunderlige lys er skabt af blandt andet ESO og Houston Museum of Natural Science og giver et fantastisk indblik i udforskningen af universet.
Filmen er indtalt på dansk af Thomas Levin

PRAKTISKE OPLYSNINGER

Nærmeste S-tog station er Vesterport, og de kommunale P-pladser i området er gratis om søndagen.
Udstillingen Kosmos an frit besøges før og under forestillingen.

Børn anbefales at være mindst 6 år.

Information
 • When

  27. nov. 2022 14:00 - 16:30
 • Where

  Tycho Brahe Planetarium, Gl. Kongevej 10, 1610 København V

 • Registration Deadline

  27. nov. 2022 - 12:00

 • Organizer

  IDA Mechanical København

 • Available Seats

  83

 • Event Number

  347104