Gå-hjem-møde: Brand og beton

Brand og beton har gennem de sidste mange år været genstand for en heftig debat, hvilket har medført tiltag til nye beregningsmetoder og brandforsøg. Mødet vil give et overblik over design, test og krav til beton samt hvordan brandskadet beton vurderes

Brand og beton har gennem de sidste mange år været genstand for en heftig debat – brandmodstand har været diskuteret og det har bl.a. været medført tiltag til nye beregningsmetoder og brandforsøg.

Når uheldet har været ude og en betonkonstruktion er blevet brandskadet, hvilke muligheder er der så for at vurdere den brandpåvirkede betonkonstruktion ved borekerneundersøgelser og på brandstedet?

Nye betontyper til husbyggeri og anlægskonstruktioner bliver de testet og hvordan? Hvilke krav og specifikationer skal betonen leve op til?

På mødet kan du få et overblik over de muligheder, der kan benyttes i forbindelse med dimensionering af nye betonkonstruktioner samt de muligheder, der foreligger ved analyser af brandskadede betonkonstruktioner. Endvidere bliver der mulighed for at få et overblik over test og krav til nye betontyper til husbyggeri.


Program:
Der er kaffe/the/vand udenfor lokalet ved mødestart

Kl. 15.00 - 15.10

Velkomst og kort introduktion dagens program v. Anders Haumann, Idé og foredragsudvalg

Kl. 15.10 – 15.55

Brandteknisk design af betonkonstruktioner v/ Civ. Ing Kristian Hertz, DTU

Indlægget vil indeholde en gennemgang af de sidste 40 års forskning, udvikling og anvendelse på området.

I indlægget vil emner som Indlægget som materialeegenskaber af brandpåvirket beton og armering, forankring af armering i brandpåvirket beton, brandteknisk dimensionering af bjælker, plader, søjler og vægge, eksplosiv afskalning af beton samt brandbestandig beton.

Kl. 15.55 – 16.40

KB Hallen efter branden v/ Civ. Ing. Finn Gottfredsen, COWI

Indlægget vil indeholde en præsentation af, hvorledes betonkonstruktionerne i KB Hallen blev gennemgået efter branden og hvilken afklaringsproces som blev gennemført for at få et samlet overblik over skaderne.

Kl. 16.40 – kl. 17.00

Pause med kaffe/the/vand udenfor lokalet

Kl. 17.00 – kl. 17. 20

Concrete, spalling and fire testing/ Thomas Hulin, DBI - Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut

Indlægget vil være på engelsk.

Indlægget vil give et indblik i nogle af de brandtest af nye betontyper der gennemføres og hvilke krav som der stilles til betons brandmodstand. Indlægget vil behandlet spørgsmålet om de nuværende brandtest er tilstrækkelige.

Kl. 17.20 - kl.18.00

Spørgsmål/diskussion/afrunding v/ Martin Henriksen inkl. sandwich og øl/vand

Mødet gennemføres kun ved min. 30 tilmeldte den 22. august 2018.

Gratis-møde.

Deltagelse i henhold til IDAs regler.


Bliv medlem af Dansk Betonforening, få alle nyhederne og deltag til specialpris på konferencer
Medlemskab af Dansk Betonforening er gratis for IDA-medlemmer (dog betales 135 kr. årligt for magasinet BETON), skriv til hhk@ida.dk hvis du ønsker medlemskab.

Er du ikke IDA Medlem kan du tegne et gæstemedlemskab via denne formular. Årskontingent er kr. 400,- + 135 for magasinet BETON.
Firmamedlemskab kan tegnes via denne formular. .

Vigtig oplysning vedr. persondata på deltagerlister
Dit navn, titel og firma vil optræde på deltagerlisten til dette arrangement. Deltagerlisten er tilgængelig for arrangøren og de øvrige deltagere på selve arrangementet i form af en fysisk deltagerliste og online deltagerliste. Ved nogle arrangementer udleveres endvidere navneskilt, hvor dit navn, titel og firma fremgår. Hvis du afmelder dig arrangementet, vil dine oplysninger ikke fremgå af deltagerlisten.

Information
  • When

    29. aug. 2018 15:00 - 18:00
  • Where

    IDA Conference., Kalvebod Brygge 31-33, 1530 København V

  • Registration Deadline

    22. aug. 2018 - 23:55

  • Organizer

    Dansk Betonforening

  • Available Seats

    14

  • Event Number

    328299