Er der liv på Mars?

IDA Fyn kan med glæde præsentere Magnus Ivarsson, SDU - deltager på den næste Mars-ekspedition i 2020. Han planlægger at lave test på Mars' dybtliggende klipper for at undersøge, om der er tegn på liv.

Udforskningen af Mars er i vid udstrækning baseret på de miljøer og den udviklingshistorie, som vi kender fra Jorden. Den kommende NASA-mission til Mars i 2020 har det mål at søge efter tegn på liv. Under forberedelserne til missionen er der peget på de skarpe huller i et bestemt område af Mars, hvor der ikke identificeres fossile eller vulkansk materiale.

I Magnus Ivarssons foredrag vil han sætte fokus på indre fossile miljøer, hvor det vil være muligt at finde mikrobielle aktivitet, som f.eks. spor af svampe, som kunne leve dybt nede under Mars' overflade. Magnus er begyndt at belyse og udfylde nogle af hullerne på Mars' udviklingshistorie ved at etablere et mikrofossilatlas, der skal bruges til den fremtidige Mars-forskning.

Magnus Ivarssons foredrag vil også omfatte Mars' historie som geologi og klima, og hvilke miljøer der er på Mars, som er gunstige for livet, og hvorfor Mars er den bedste kandidat i solsystemet for at finde liv ud over Jorden.

Under foredraget vil der blive budt på sandwich og drikkevarer.

Bemærk venligst, at oplægget bliver på engelsk/skandinavisk. Magnus Ivarsson er svensker.

Med venlig hilsen

Ole Nielsen, IDA Fyn, 40 41 95 45

Information
  • When

    9. apr. 2019 17:00 - 19:30
  • Where

    Fællesdomicilet., Englandsgade 25, 5000 Odense

  • Registration Deadline

    8. apr. 2019 - 08:00

  • Organizer

    IDA Fyn

  • Available Seats

    2

  • Event Number

    330676