Besøg verdens største og nu endnu større modeljernbane i Hamborg - Miniatur Wunderland Hamburg

Besøg verdens største og nu endnu større modeljernbane i Hamborg - Miniatur Wunderland Hamburg
Vi tager selvfølgelig med tog fra Flensborg Banegård til Hamborg for at se på "tog", nemlig verdens største modeljernbane - Lørdag den 9. november 2024 kl. 07.45 - 19.45. Arrangementet var sidste gang fuldt booket og med en score på over 9.

El-Tech, Region Syd gentager det populære besøg til Miniatur Wunderland Hamburg, hvor der siden vi var der sidst (2023), er åbnet flere lande og der er udvidet med mange flere kvadratmeter, bl.a. Patagonien, mere af Speicherstadt i Hamborg og Formel-1 i Monaco.

Miniatur Wunderland Hamburg er den største modeljernbane i verden og en af ​​de mest succesfulde permanente udstillinger i Nordtyskland - åbent alle 365 dage om året.

I prisen er indkluderet følgende:

- Tog Flensborg-Hamborg tur/retur 2. Kl.

- Entre til både udstillingen samt "Backstage Tour" på engelsk inklusive headset så alle kan høre hvad guiden fortæller. Den viser Wunderland bag alt det man normalt ikke kan se og viser en del tekniske finesser samt andre sjove ting der blev lavet under opførelsen af modeljernbanen gennem alle årene, hvor de gjorde grin med hinanden.

Forplejning er for egen regning da det ikke er muligt at reservere bord og dermed spise samlet. Se nedenfor.

På grund af pladsrestriktioner (vedligeholdelsesgangene er ret snævre) er der ikke adgang for personer med en ”bred omkreds” (nogle gangene er kun ca. 34 cm brede) eller til personer med begrænset mobilitet! Det er ikke tilladt at medbringe rygsæk, tasker og jakker – dette henvises til garderoben eller i skabene. Personer med pacemaker må desværre undtages for en lille del af turen på grund af stærke magnetfelter. Guiden forbeholder sig ret til at foretage individuelle vurderinger af enkeltpersoners deltagelse af turen. Muligheden for at deltage i turen besluttes derfor af guiden individuelt, men ved de tidligere 3 besøg var der ikke nogen der blev afvist af den grund. 

For yderligere information om modeljernbanen henvises til: http://www.miniatur-wunderland.com/

Program for dagen:

Vi mødes på banegården i Flensborg foran kiosken senest kl 07:45.

Der er gratis parkering på pladsen foran banegården, men kig efter skiltningen. 

Der er en lille bistro, hvor det er muligt at købe lidt morgenmad (bolle med ost, skinke mv.), kaffe/te og andre drikkevarer til turen, og ellers kan der sagtens medbringes en madpakke. 

Tog afgår kl. 8:15 og inden da skal der påføres navn på gruppebilletterne mv og vi skal have fundet en plads - Gerne samlet. Sidst havde vi en vogn helt for os selv på både ud- og hjemturen. Der er ankomst til Hamborg Hovedbanegård kl. 10:14. 

Vi går derefter 5-10 minutter til Hbf Syd og fortsætter med U-Bahn U3 mod Schlump-Barmbek i ca. 10 minutter og skal stå af ved Baumwall (Elbphilharmonie) og derfra er der ca. 10 minutters gang til udstillingen, hvor vi ankommer ca. kl. 10:45.

Husk pas! Paraply eller andet godt tøj, hvis der er udsigt til regnvejr, da vi skal gå et lille stykke udenfor - ca 10 minutter.

Vær også opmærksom på at du selv er ansvarlig for at have en gyldig rejseforsikring og medbringe det blå sygesikringskort der skal dække under turen.

Der er garderobe til overtøj og tasker samt mulighed for at købe frokost i Bistroen til yderst rimelige priser. Frokosten kan sagtens passes ind imellem man ser udstillingen, som vi anbefaler foregår på egen hånd.

Turen ”Backstage” er på engelsk og varer ca. 1 time og sker i 3 hold af 7 personer. Der er reserveret tur til kl. 12:20, 12:40 og 13:00.

De enkelte hold opdeles i toget til Hamborg. Mødested og tidspunkt til rundvisningen anvises senere da de har ændret lidt i reglerne.

Engelsktalende guide vil vise rundt og der vil blive udleveret audio headsets så alle kan lytte med. Lidt mere info nedenfor. Man er velkommen til at tage billeder eller bruge videokamera under hele turen! 

Guiden vil give en kort introduktion med interessante detaljer om Wunderlands historie i starten af turen samt mange andre spændene detaljer omkring etablering af lufthavn mm. 

Kl 16:30 mødes vi igen og følges ad til hovedbanegården, hvor der er mulighed for at købe forskelligt aftensmad/take-away samt drikkevarer.

Toget (RE 7) mod Flensborg afgår fra Hamborg Hbf. kl. 17:43 fra Spor 11 sektion D-F med planmæssigt ankomst til Flensborg kl. 19:40. 

Da det er gruppebilletter har man ikke sin egen billet skulle man komme for sent!

Vi ser frem til en yderst hyggelig tur som de tidligere 3 besøg og man behøver ikke at være "Jernbanenørd" for at få en super god oplevelse har jeg ladet mig fortælle........

ANYONE CAN JOIN - Most of IDA's events are open to everyone, but you must have an IDA user profile in order to participate. It's free and non-binding - create a user profile now. As a member of IDA, you get a discount on many of our events, so please sign in with your member login when you sign up for an event. Read more about the benefits of an IDA membership here.

Information
 • When

  9. nov. 2024 07:45 - 19:45
 • Where

  Miniatur Wunderland Hamburg GmbH, Kehrwieder 2-4 , 20457 Hamburg

 • Registration Deadline

  3. nov. 2024 - 23:55

 • Organizer

  El-Tech, IDA Syd

 • Available Seats

  20

 • Event Number

  355087

Price
 • Unemployed

  200 kr.

 • Member

  200 kr.

 • Senior member

  200 kr.

 • Student member

  200 kr.