Besøg verdens største og nu endnu større modeljernbane i Hamborg - Miniatur Wunderland Hamburg

Besøg verdens største og nu endnu større modeljernbane i Hamborg - Miniatur Wunderland Hamburg
Vi tager selvfølgelig med tog (DB) fra Flensborg Banegård til Hamborg for at se på "tog", nemlig verdens største modeljernbane - Lørdag den 11. februar 2023 kl. 07.45 - 19.45.

Elektroteknisk Gruppe Syd gentager det populære besøg til Miniatur Wunderland Hamburg, hvor der siden vi var der sidst (2019), er åbnet flere lande og der er udvidet med mange flere kvadratmeter.

Miniatur Wunderland Hamburg er den største modeljernbane i verden og en af ​​de mest succesfulde permanente udstillinger i Nordtyskland - åbent alle 365 dage om året.

I prisen er indkluderet følgende: Tog Flensborg-Hamborg tur/retur 2. Kl. entre til både udstillingen samt "Backstage Tour" inklusive headset. Forplejning er for egen regning da det ikke er muligt at reservere bord og dermed spise samlet. Se nedenfor.

For yderligere information om modeljernbanen henvises til: http://www.miniatur-wunderland.com/

Program for dagen:

Vi mødes på banegården i Flensborg foran kiosken senest kl 07:45.

Tog afgår kl. 8:15 og inden da skal der påføres navn på gruppebilletterne mv og vi skal have fundet en plads - Gerne samlet.

Der en en lille bistro/kiosk på banegården, hvor det er muligt at købe lidt morgenmad, kaffe/te og andre drikkevarer til turen, og ellers kan der sagtens medbringes en madpakke.

Der er gratis parkering på pladsen foran banegården, men kig efter skiltningen.

Toget afgår kl 08:15 og der er købt gruppebillet - uden pladsreservering - men er vi lige så heldige som sidst, har vi en kupé for os selv. Der er ankomst til Hamborg kl. 10:15.

Vi går 5-10 minutter til Hbf Syd og fortsætter med U-Bahn U3 mod Schlump-Barmbek i ca. 10 minutter og skal stå af ved Baumwall (Elbphilharmonie) og derfra er der ca. 10 minutters gang til udstillingen, hvor vi ankommer ca. kl. 10:45.

Husk pas og paraply, hvis det regner da vi skal gå et lille stykke udenfor. Vær også opmærksom på at du selv er ansvarlig for at have en gyldig rejseforsikring og blåt sygesikringskort der dækker under turen. 

Der er garderobe til overtøj og tasker samt mulighed for at købe frokost i Bistroen til yderst rimelige priser. Frokosten kan sagtens passes ind imellem man ser udstillingen, som vi anbefaler foregår på egen hånd - beregn gerne 4-5 timer.

Turen ”Backstage” på engelsk varer ca. 1 time og sker i 3 hold af 6 personer. Der er reserveret tur til kl. 11:20, 12:00 og 13:40. De enkelte hold opdeles i toget til Hamborg. Mødested til rundvisningen er på 3. sal, hvor man mødes 10 minutter før rundvisningen starter.

Engelsktalende guide vil vise rundt og der vil blive udleveret audio headsets så alle kan lytte med. Lidt mere info nedenfor.

Kl 16:30 mødes vi igen og følges ad til hovedbanegården, hvor der er mulighed for at købe forskelligt aftensmad/take-away samt drikkevarer.

Toget (RE 7) mod Flensborg afgår fra Hamborg Hbf. kl. 17:43 fra Spor 11 sektion D-F med planmæssigt ankomst til Flensborg kl. 19:40. 

Ud over at besøge den normale udstilling er der også bestilt en guided tur bag kulisserne.

Den viser Wunderland bag alt det man normalt ikke kan se og viser en del tekniske finesser samt andre sjove ting der blev lavet under opførelsen af modeljernbanen.

Turen vil være på engelsk, men kan i nogle tilfælde også være på tysk hvis ikke der er nok antal engelsktalende guider denne dag.

På grund af pladsrestriktioner (vedligeholdelsesgangene er ret snævre) er der ikke adgang for personer med en ”bred omkreds” (nogle gangene er kun ca. 34 cm brede) eller til personer med begrænset mobilitet! Det er ikke tilladt at medbringe rygsæk, tasker og jakker – dette henvises til garderoben eller i skabene. Personer med pacemaker må desværre undtages for en lille del af turen på grund af stærke magnetfelter. Guiden forbeholder sig ret til at foretage individuelle vurderinger af enkeltpersoners deltagelse af turen. Muligheden for at deltage i turen besluttes derfor af guiden individuelt, men ved de tidligere 3 besøg var der ikke nogen der blev afvist af den grund.

Denne rundvisning starter som tidligere nævnt på 3 sal, hvor vi mødes senest 10 minutter før rundvisningen starter. Man er velkommen til at tage billeder eller bruge videokamera under hele turen!

Guiden vil give en kort introduktion med interessante detaljer om Wunderlands historie i starten af turen samt mange andre spændene detaljer omkring etablering af lufthavn mm.

ANYONE CAN JOIN - Most of IDA's events are open to everyone, but you must have an IDA user profile in order to participate. It's free and non-binding - create a user profile now. As a member of IDA, you get a discount on many of our events, so please sign in with your member login when you sign up for an event. Read more about the benefits of an IDA membership here.

Information
 • When

  11. feb. 2023 07:45 - 19:45
 • Where

  Miniatur Wunderland Hamburg GmbH, Kehrwieder 2-4 , 20457 Hamburg

 • Registration Deadline

  5. feb. 2023 - 23:55

 • Organizer

  Elektroteknisk Gruppe, IDA Syd

 • Event Number

  348187

Price
 • Vacant

  200 kr.

 • Member

  200 kr.

 • Senior member

  200 kr.

 • Student member

  200 kr.