Amalienborg Slots Museum - guidet rundtur og frokost i restaurant Amalie

Amalienborg Slots Museum - guidet rundtur og frokost i restaurant Amalie
Amalienborgmuseet er i Christian VIII’s Palæ – et af de fire palæer, som siden 1794 har været kongefamiliens hjemsted i København. Her træder man indenfor i de glücksborgske kongers arbejdsværelser, opleve Fabergékammeret og se palæets pragtfulde beletage

Amalienborgmuseet i København er en del af Kongernes Samling, der også omfatter Rosenborg og Koldinghus samt H.M. Dronningens Håndbibliotek. 

Museet har til huse i Christian VIII's Palæ på Amalienborg, Den permanente udstilling i stueetagen ligger kronologisk i fortsættelse af Rosenborg-samlingen, idet den har fokus på den glücksborgske gren af kongeslægten, der har regeret siden 1863. Her findes en række historiske interiører fra perioden, bl.a. arbejdsværelser fra fire konger (Christian 9., Frederik 8., Christian 10. og Frederik 9.). Desuden omfatter den faste udstilling en samling af russisk juvelerkunst med kongelig proveniens samt et udsnit af Danmarks kronjuveler.

Der er sædvanligvis også adgang til de kongelige repræsentationslokaler på beletagen (1. sal), hvor der jævnligt er særudstillinger. 

Læs mere om Amalienborg Slot her

Mødested: Christian VIII’s Palæ, porten nærmest Frederiksgade.

Efter besøget på Amalienborg skal vi have frokost på Restaurant Amalie , hvor vi får Amalies frokostanretning incl 1 stk. drikkevare.

Ønsker du special- eller diætkost til frokost, så send en besked på dan.skov@m.ida.dk  

---------

Men henvisning til parkeringsmuligheder i København og af hensyn til starttidspunktet for rundvisningen, anbefales det at tage offentlig transport til Marmorkirken Metrostation.

Skulle du blive forsinket undervejs, kontakt de venligst Dan Skov på tlf. 2276 1495

---------

Der gøres opmærksom på, at rundvisningen kan strække sig over flere etager med gang på trapper, så rundvisningen er desværre uegnet for gangbesværede personer. Der findes dog lelevatorløsningerer på flere af slottene.

Ønsker du som gangbesværet IDA medlem at deltage i nogle af IDAs slotrundvisninger arrangeret af IDA Nordsjælland, så skriv en mail til dan.skov@m.ida.dk og lad os se, hvad der kan lade sig gøre.

    
Bagage / tasker

Af sikkerhedsmæssige årsager er det ikke tilladt at medbringe bagage på slottet. Vi henstiller til at alle tasker o. lign. opbevares i aflåste bagagebokse i billetkontoret eller butikken.    

På gensyn på Amalienborg.

Information
  • When

    22. apr. 2023 10:00 - 14:00
  • Where

    Amalienborg - Christian VIII´s Palæ, Amalienborg Slotsplads, 1257 København K

  • Registration Deadline

    8. apr. 2023 - 23:55

  • Organizer

    Hillerød Afdeling, IDA Nordsjælland

  • Event Number

    348643