Amalienborg Slots Museum - guidet rundtur og frokost i restaurant Amalie

Amalienborg Slots Museum - guidet rundtur og frokost i restaurant Amalie
Amalienborgmuseet er i Christian VIII’s Palæ – et af de fire palæer, som siden 1794 har været kongefamiliens hjemsted i København. Her træder man indenfor i de glücksborgske kongers arbejdsværelser, opleve Fabergékammeret og se palæets pragtfulde beletage

Amalienborgmuseet i København er en del af Kongernes Samling, der også omfatter Rosenborg og Koldinghus samt H.M. Dronningens Håndbibliotek. 

Museet har til huse i Christian VIII's Palæ på Amalienborg, Den permanente udstilling i stueetagen ligger kronologisk i fortsættelse af Rosenborg-samlingen, idet den har fokus på den glücksborgske gren af kongeslægten, der har regeret siden 1863. Her findes en række historiske interiører fra perioden, bl.a. arbejdsværelser fra fire konger (Christian 9., Frederik 8., Christian 10. og Frederik 9.). Desuden omfatter den faste udstilling en samling af russisk juvelerkunst med kongelig proveniens samt et udsnit af Danmarks kronjuveler.

Der er sædvanligvis også adgang til de kongelige repræsentationslokaler på beletagen (1. sal), hvor der jævnligt er særudstillinger. 

Læs mere om Amalienborg Slot her

Mødested: Christian VIII’s Palæ, porten nærmest Frederiksgade.

Efter besøget på Amalienborg skal vi have frokost på Restaurant Amalie , hvor vi får Amalies frokostanretning incl 1 stk. drikkevare.

Ønsker du special- eller diætkost til frokost, så send en besked på dan.skov@m.ida.dk  

---------

Men henvisning til parkeringsmuligheder i København og af hensyn til starttidspunktet for rundvisningen, anbefales det at tage offentlig transport til Marmorkirken Metrostation.

Skulle du blive forsinket undervejs, kontakt de venligst Dan Skov på tlf. 2276 1495

---------

Der gøres opmærksom på, at rundvisningen kan strække sig over flere etager med gang på trapper, så rundvisningen er desværre uegnet for gangbesværede personer. Der findes dog lelevatorløsningerer på flere af slottene.

Ønsker du som gangbesværet IDA medlem at deltage i nogle af IDAs slotrundvisninger arrangeret af IDA Nordsjælland, så skriv en mail til dan.skov@m.ida.dk og lad os se, hvad der kan lade sig gøre.

    
Bagage / tasker

Af sikkerhedsmæssige årsager er det ikke tilladt at medbringe bagage på slottet. Vi henstiller til at alle tasker o. lign. opbevares i aflåste bagagebokse i billetkontoret eller butikken.    

På gensyn på Amalienborg.

ANYONE CAN JOIN - Most of IDA's events are open to everyone, but you must have an IDA user profile in order to participate. It's free and non-binding - create a user profile now. As a member of IDA, you get a discount on many of our events, so please sign in with your member login when you sign up for an event. Read more about the benefits of an IDA membership here.

Information
 • When

  22. apr. 2023 10:00 - 14:00
 • Where

  Amalienborg - Christian VIII´s Palæ, Amalienborg Slotsplads, 1257 København K

 • Registration Deadline

  8. apr. 2023 - 23:55

 • Organizer

  Hillerød Afdeling, IDA Nordsjælland

 • Event Number

  348643

Price
 • Vacant

  275 kr.

 • Student member

  275 kr.

 • Member

  375 kr.

 • Senior member

  375 kr.

 • Participant, not a member of IDA

  450 kr.