Operabio (Regimentets datter)


Operabio (Regimentets datter)
Donizettis opera fra Metropolitan i New York.

Værket er det første af de operaer med fransk tekst, som Gaetano Donizetti (1797-1848) skrev i skuffelse over at være blevet forbigået ved besættelsen af stillingen som direktør ved konservatoriet i Napoli. Her havde han i flere år undervist i komposition, men fra 1838 tog han ophold i Paris, hvor operaens succesfyldte premiere fandt sted på Opéra-Comique i 1840. Teatrets direktør, Jules-Henri Vernoy de Saint-George, er i øvrigt den ene af de to librettister.

Pretty Yende fra Sydafrika tager sig af titelrollen som Marie, der er taget i pleje af et grenaderregiment, hvor hun arbejder som marketenderske. Man kender ikke hendes forældre, og hun har lovet - hvilket sergenten Sulpice, sunget af italienske Maurizio Muraro, minder hende om - kun at ville gifte sig med én af regimentets grenaderer. Imidlertid er den unge tyroler Tonio, sunget af mexikanske Javier Camarena, blevet forelsket i hende, og parret er fortvivlet, da hun må forlade regimentet for at tage med marquisen af Berkenfield, Stephanie Blythe fra USA, hjem til dennes slot, idet marquisen åbenbart for mange år siden har fået overdraget forældremyndigheden.

For yderligere om handlingen, der foregår i Tyrol - og i Metropolitans opsætning under 1. Verdenskrig - henvises til http://www.metoperafamily.org.

For iscenesættelsen, der er lavet i samarbejde med operahusene i London og Wien, står franske Laurent Pelly, mens spanske Enrique Mazzola dirigerer.

Da forestillingen kun varer 2½ time, omfatter pauseserveringen kaffe/te og en god kage.

Maks. 1 ledsager.

 

 

 

 

Information
 • When

  6. apr. 2019 14:00 - 17:15
 • Where

  Grafen, Stavnsholtvej 1, 3520 Farum

 • Registration Deadline

  23. mar. 2019 - 23:55

 • Organizer

  Furesø-Egedal Afdeling, IDA Nordsjælland

 • Available Seats

  2

 • Event Number

  328568