Operabio Live (Spar Dame)


Operabio Live (Spar Dame)
Tchaikovskys opera - direkte fra Royal Opera House i London.

Spar Dame er formentlig Pjotr Iljitj Tchaikovskys (1840-1893) mest ambitiøse opera, der indeholder noget af hans største musik og er et stærkt studie i destruktiv besættelse.

Operaen bygger på Alexander Pushkins novelle fra 1834, som Tchaikovskys bror, Modest Iljitj, i 1887 havde skrevet en tekstbog til en ballet over. Og et par år senere havde Tchaikovsky sat denne i musik – i løbet af kun et enkelt år. Premieren fandt sted i St. Petersborg i december 1890, hvor stykket blev modtaget med begejstring. Operaens tekst følger i hovedtrækkene Pushkins novelle, idet der dog - navnlig i personernes indbyrdes forhold - er ret store afvigelser.

Som den fattige officer Gherman ses lettiske Aleksandrs Antonenko, mens rollerne som henholdsvis den unge pige Liza, han har forelsket sig i, og dennes bedstemor, den gamle grevinde, varetages af hollandske Eva-Marie Westbrook og britiske Dame Felicity Palmer. For oplysning om de øvrige medvirkende samt yderligere om handlingen henvises til http://www.roh.org.uk/productions/the-queen-of-spades-by-stefan-herheim .

Det er norske Stefan Herheim, der står for opsætningen, som er henlagt til 1890, og operahusets britiske musikchef Antonio Pappano dirigerer.

Inden forestillingen, der starter kl. 19.45, bydes der på et glas vin og i pausen ligeså, sammen med lidt sødt.

Maks 1 ledsager.

PS: Fra kl. 19 er der ingen tidsbegrænsning på parkering på Teglporten tæt ved Birkerød Bio.

PPS: IDA-arrangør har reserveret nogle af biografens bedste pladser, og de første 10 tilmeldte får 10. rækkes midterste "sofapladser".

 

 

Information
 • When

  22. jan. 2019 19:35 - 23:15
 • Where

  Birkerød Bio, Hovedgaden 34, 3460 Birkerød

 • Registration Deadline

  13. jan. 2019 - 23:55

 • Organizer

  Furesø-Egedal Afdeling, IDA Nordsjælland

 • Available Seats

  3

 • Event Number

  328975