Operabio Live (Skæbnens magt)


Operabio Live (Skæbnens magt)
Verdis opera - direkte fra Royal Opera House i London m/bl.a. Anna Netrebko og Jonas Kaufmann.

I 1861 bestilte Den kejserlige Opera i Skt. Petersborg en opera hos Giuseppe F.F. Verdi (1813-1901), og på baggrund af hertugen af Rivas’ spanske drama fra 1835 bad Verdi sin mangeårige tekstdigter Francesco Maria Piave om at lave en libretto. Til trods for, at premieren i 1862 var succesfuld, blev en efterfølgende opførelse i Rom køligt modtaget, og herefter forsvandt operaen hurtigt fra repertoiret. Nogle år senere opfordrede Verdis forlægger ham imidlertid til at revidere operaen, og denne reviderede udgave - med ændringer i både tekst og musik - fik derefter sin førsteopførelse i 1869 på La Scala operaen i Milano. En stor succes var hjemme, selv om spredningen til udlandet i begyndelsen var noget langsom.

Russiske Anna Netrebko, tyske Jonas Kaufmann og franske Ludovic Tézier tager sig af rollerne som henholdsvis Leonora di Vargas, hendes elskede, den sydamerikanske adelsmand Don Alvaro - som ved et uheld sårer hendes far, Marquis’en af Calatrava, der er imod forbindelsen, dødeligt, hvorefter de elskende flygter hver sin vej og i en årrække er adskilt - og hendes bror Don Carlos di Vargas, der ønsker hævn over faderens død.

For oplysning om de øvrige medvirkende samt yderligere om handlingen henvises til http://www.roh.org.uk/events , hvor der scrolles ned til "La Forza del Destino".

Handlingen foregår oprindeligt i Spanien og Italien omkring år 1750, men dette ser ikke ud til at være tilfældet i denne actionrige og farvefyldte opsætning, der stammer fra Amsterdam. Tyske Christof Loy har instrueret, mens operahusets britiske musikchef Antonio Pappano dirigerer.

Inden forestillingen, der starter kl. 19.15, bydes der på et glas vin og i pausen ligeså, sammen med lidt sødt.

Maks 1 ledsager.

PS: Fra kl. 19 er der ingen tidsbegrænsning på parkering på Teglporten tæt ved Birkerød Bio.

PPS: IDA-arrangør har reserveret nogle af biografens bedste pladser, bl.a. på 10. række, hvor der er "frit" foran.

 

 

Information
 • When

  2. apr. 2019 19:00 - 23:30
 • Where

  Birkerød Bio, Hovedgaden 34, 3460 Birkerød

 • Registration Deadline

  26. mar. 2019 - 15:00

 • Organizer

  Furesø-Egedal Afdeling, IDA Nordsjælland

 • Available Seats

  1

 • Event Number

  329439