Operabio (Adriana Lecouvreur)


Operabio (Adriana Lecouvreur)
Celias opera fra Metropolitan i New York med bl. a. Anna Netrebko.

Adriana Lecouvreur, der havde premiere i Milano i 1902, var den eneste opera af Francesco Celia (1866-1950), som opnåede en større publikumssucces. Og det var hans librettist Arturo Colautti, der bearbejdede dramatikeren Eugène Scribe’s teaterstykke, som var inspireret af livet, som det formede sig for en berømt fransk skuespillerinde, der forblændede 1800-tallets publikum.

Titelrollen som Adriana varetages af Anna Netrebko, mens hendes elsker Maurizio, som hun i begyndelsen ikke ved er greve af Sachsen, synges af Piotr Becsala. Den skinsyge prinsesse af Bouillon, som Mauritio tidligere har haft en affære med, synges af Anita Rachvelishvili og prinsen af Bouillon af Maurizio Muraro. Endelig ses Ambrogio Maestri som teatrets (Comédie-Française) direktør Michonnet og Carlo Bosi som præsten. For yderligere om handlingen, der foregår i Paris i 1730, henvises til http://www.metoperafamily.org.

Produktionen, hvor Sir David McVicar har ladet en del af handlingen foregå i en rekonstruktion af et barokteater, er sket i samarbejde mellem operahusene i London, Barcelona, Wien, San Francisco, Paris og New York. Og her har sidstnævnte valgt nytårsaften 2018 til gallapremiere, hvor Gianandrea Noseda dirigerer.

Da forestillingen kun varer 3½ time, omfatter pauseserveringen kaffe/te og en god kage. Maks. 1 ledsager.

 

 

 

 

 

Information
 • When

  9. mar. 2019 14:00 - 17:30
 • Where

  Grafen, Stavnsholtvej 1, 3520 Farum

 • Registration Deadline

  8. mar. 2019 - 16:00

 • Organizer

  Furesø-Egedal Afdeling, IDA Nordsjælland

 • Available Seats

  3

 • Event Number

  328567