FN-byen

FN-byen
Få en guidet rundvisning i FN byen med dets 11 organisationer WHO, UNESCO, UNICEF, ...

Vi bliver vist rundt af (måske) ikke-dansktalende guider, som er på udveksling. En tager sig af bygningen og en tager sig af FN generelt. Guiderne er internationale praktikanter, som måske ikke er de fødte foredragsholdere, så en vis forståelse/overbærenhed fra dig er påkrævet :-)

FN byen

FN Byen i København er med sine cirka 1.400 ansatte – fordelt på 11 forskellige FN-organisationer – verdens sjettestørste FN by blandt donorlande.

Det danske udenrigsministerium og FN har sammen besluttet at samle FN organisationerne i FN Byen på Marmormolen i Københavns Nordhavn. Første del af byggeriet stod færdigt i foråret 2012.

FN Byen er desuden en af de mest miljørigtige bygninger i Skandinavien, og er blevet belønnet med EU-kommissionens Green Building Award for nye bygninger og LEEDS’ platin-certifikat

Under besøget vil du høre meget mere om bygningens arkitektur, bæredygtige tiltag og om FN’s arbejde. Billedet er taget af Adam Mørk.

FN's Opbygning

De Forenede Nationer består af 193 medlemslande, hvilket betyder, at næsten enhver suveræn nation i verden hører til FN. FN arbejder med vigtige emner som bæredygtig udvikling, miljø og flygtningebeskyttelse, katastrofehjælp, kontra-terrorisme, nedrustning og ikke-spredning af atomvåben, fremme af demokrati, menneskerettigheder, ligestilling mellem kønnene og forbedring af kvinders levevilkår, regeringsførelse, økonomisk og social udvikling og international sundhed, minerydning, udvidelse af fødevareproduktionen, samt en masse andet – alt sammen for at nå sine mål om en sikrere verden for denne og fremtidige generationer.

FNs “øverste administrative embedsmand” og FN’s mest synlige offentlige talsmand er generalsekretæren. I 2017 overtog Antonio Guterres, tidligere statsminister i Portugal, posten efter Ban Ki-moon, som har holdt posten siden 2007.

Praktiske forhold ifm. Besøget i FN byenHvordan kommer jeg derhen?

Vi holder til på Marmorvej 51, 2100 København Ø. Hvis I ankommer med bil, er det muligt at parkere i P-kælder mod betaling (8.00-17.00 24 kr. i timen – 17.00-8.00 12 kr. i timen).

Hvis I ankommer med tog, kan I tage S-toget (linje A, B, C, E eller H) til Nordhavn Station og gå derfra.Med offentlig transport tager det omtrent 25 minutter at komme fra Hovedbanegården til FN Byen.

Hvad skal jeg medbringe?Da alle gæster skal gennemgå et sikkerhedscheck, bedes I medbringe et billed-ID, eksempelvis pas eller kørekort. Kun registrerede gæster kan få adgang til FN Byen.

Hvordan er sikkerhedschecket?

For at få adgang til bygningen skal I gennemgå et sikkerhedscheck lignende det, der findes i en lufthavn. Derfor råder vi jer til at ankomme i god tid, medbringe billed-ID og efterlade alle farlige sager derhjemme. Det er dog tilladt at medbringe vandflasker.

Kan jeg få adgang til bygningen i en kørestol?

Bygningen er handicapvenlig, og det er muligt at komme ind i bygningen i kørestol. Det er også muligt at deltage i rundvisninger i kørestol.

Efter besøget skal vi have frokost

Det foregår på restaurant Dal Vicino, Østbanegade 23

Tidsplan:

Ankomst til FN-byen 10:00
Rundvisning 10:00 – 11:00
FN generelt 11:00 - 12: 00
Frokost på Bar Uno 12:30 – ca. 14:00

Rundvisningen er gratis, så prisen omfatter alene frokost m/drikkevarer m.v..

Arrangør:
Jens R. Rasmussen
Jens.R.Rasmussen@tvegaard.dk, 24 40 87 22

Information
  • When

    10. jan. 2019 10:00 - 14:30
  • Where

    FN-Byen, Marmorvej 51, 2100 Kbh. Ø

  • Registration Deadline

    2. jan. 2019 - 23:55

  • Organizer

    Furesø-Egedal Afdeling, IDA Nordsjælland

  • Event Number

    328408